
Hyvää ja ennenkaikkea- terveellistä, pientä vastapainoa hamppareille :).
Tarvikkeet: Keräkaali, 400g jauhelihaa, 250g porsaan kinkkusuikaleita, lihaliemikuutio, paprikaa ja jalapenoa.
Pata valmistetaan seuraavasti:
– Ota ISO kattila ja täytä vedellä, veteen 2 lihaliemikuutiota.
– Pilko kaali ja heitä kattilaan, keitä vähintän tunti..
– Pilko jalapeno ja paprika.
– Paista naudan-jauheliha sekä possun kinkkusuikaleet pannulla jalapeno- sekä paprikaviipaleiden kera.
– Kaada kaikki ainekset isoon vuokaan ja lisää sopivasti kaalin keitinlientä mukaan. Mausteeksi pataan voit sekoittaa mututuntumalla mm. oreganoa, basilikaa ja mustaapippuria. Suolaa en itse lisää, sitä tulee tarpeeksi lihaliemikuutioista.
– Uuniin ~150 astetta useammaksi tunniksi – mitä pidempi paistoaika, sitä parempi lopputulos. Tämän sapuskan kanssa ei kannata kiirehtiä, raaka kaali laittaa suolikaasut liikkeelle :P.
Hyvää ja terveellistä, herkullisia kualihetkiä!