Lahnajärvellä ranskalaisittain

Lahnajärvellä ranskalaisittain
Lahnajärvellä ranskalaisittain

Lahnajärven rantaravintolassa vietettiin 14.7.2020 Ranskan kansallispäivän juhla-ajoa. Tapahtuman järjesti Club Peugeot de Finlande yhdessä paikan omistajan kanssa.

Tarjolla oli Ranskan kansallispäivän kunniaksi ranskalaista sipulikeittoa ja Croque Monsieur ja Croque Madame, eli kaksi erilaista lämmintä voileipä vaihtoehtoa. Odotukset olivat kovat nimenomaan tuon sipulikeiton suhteen. Vertailukohtana oli mikäs muukaan kuin Kahkaisten koripajan emännän Christinen viime kesänä loihtima vastaava tuote. Tämän kilvan voitti kyllä 6-0 Kahkaisten koripajan antimet, sillä Lahnajärven rantaravintolan versio vertailukohtaan nähden oli lähinnä sipulia ja keitettyä vettä, se jokin puuttui.

Lämpimät voileivät sen sijaan oli erittäin positiivinen yllätys. Croque Monsieur liennyt tuo ”munalla” varustettu ja Croque Madame sama ilman munaa. Leivät olivat todella maukkaita ja myös näyttivät hyvältä.

Itse tapahtuma kokosi paljon harrastajia yhteen ja tilaisuuden kruunasi Koppacup-kisa. Kisa joka ajettiin harrasteautojen venttiilikopista rakennetuilla mäkiautoilla. Allekirjoittanut sai Ranskalaiset.fi edustajana kunnian toimia kilpailun maalituomarina. Protesteja ei tehty, joten ilmeisesti tuomarointi onnistui.

Alla muutama kuva tapahtumasta:

Tietoa Mika 46 julkaisua
Olen keski-ikään ehtinyt, hyvin basic sarjan kotikokkaaja. Tosin joskus onnistunkin hyvillä ohjeilla. Tykkään maukkaasta, mutta en liian tulisesta ruoasta.