
Aina ei ole aikaa valmistella ruokaa pitkänkaavan mukaan, niin ns. ”eineksiä” täytyy soveltaa.
Yksi perus arkiruoka, varmasti monessa taloudessa tuttu, on italianpata.
Sellaisenaankin ihan jees mutta tuunattuna oikein jees!
Ostoslista:
– 800g jauhelihaa
– 2pss italianpata-aineksia
– koskenlaskija-juustoa
– Mausteita!

Paistellaan jauheliha ja maustetaan, perus suola & pippuri, lisäksi meni cayennepippuria tässäkohtaa.
Kun j-liha on kypsää ja vesi kiehuu, kipataan italianpata-ainekset kattilaan, annetaan kiehua tovi ja lisätään lihat mukaan. Tässävaiheessa lisäsin mausteita, oman maun mukaan, sipulijauhe, valkosipulijauhe, oregano, basilika ja chilirouhe-sekoitusta myllystä..
Padan keittoaika on n. 15 minuuttia, kun alkaa olemaan valmista, kipataan sekaan kiehumisen aikana paloiteltu koskenlaskija, tässäkin pätee se miten tykkää mutta tupla-setissä (800g lihaa+2pss) voi kyllä nakata koko juuston sekaan.
Annetaan hetken tekeytyä ja eikun ääntä kohden. Oiva lisä tähän kylkeen uunissa esipaistettuja ranskalaisia patonkeja.
