Nopsa arkiherkku, tuunattu italianpata.

Aina ei ole aikaa valmistella ruokaa pitkänkaavan mukaan, niin ns. ”eineksiä” täytyy soveltaa.
Yksi perus arkiruoka, varmasti monessa taloudessa tuttu, on italianpata.

Sellaisenaankin ihan jees mutta tuunattuna oikein jees!

Ostoslista:
– 800g jauhelihaa
– 2pss italianpata-aineksia
– koskenlaskija-juustoa
– Mausteita!

Paistellaan jauheliha ja maustetaan, perus suola & pippuri, lisäksi meni cayennepippuria tässäkohtaa.
Kun j-liha on kypsää ja vesi kiehuu, kipataan italianpata-ainekset kattilaan, annetaan kiehua tovi ja lisätään lihat mukaan. Tässävaiheessa lisäsin mausteita, oman maun mukaan, sipulijauhe, valkosipulijauhe, oregano, basilika ja chilirouhe-sekoitusta myllystä..

Padan keittoaika on n. 15 minuuttia, kun alkaa olemaan valmista, kipataan sekaan kiehumisen aikana paloiteltu koskenlaskija, tässäkin pätee se miten tykkää mutta tupla-setissä (800g lihaa+2pss) voi kyllä nakata koko juuston sekaan.

Annetaan hetken tekeytyä ja eikun ääntä kohden. Oiva lisä tähän kylkeen uunissa esipaistettuja ranskalaisia patonkeja.

Tietoa Pete 10 julkaisua
Hyvän ruoan ystävä, sähköasentaja, isä ja aviomies. :)