Oikea hampurilainen!

Niin, veljeni Pekka päätti näyttää minulle kuinka tehdään oikeita hampurilaisia, siis ihan alusta pitäen.

Hommaa aloitettiin ottamalla edellisenä päivänä 3 kg Angus härän jauhelihaa sulamaan pakkasesta. Tänään päästiin sitten aamulla tekemään itse taikinaa.

Jauhelihaan lisättiin sopiva määrä  suolaa ja pippuria, joka vaivattiin huolellisesti taikinaan.
Seuraavassa vaiheessa lisättiin riittävämäärä sipulia, hyväksi koettuna mahaystävällisempänä versiona, eli paahdettuna sipulina.
Olennainen osa makuelämyksestä saadaan käyttämällä Sweet Baby Ray´s kastiketta, jonka olennaisimmat ainesosat on Hickory puuta ja ruokosokeria.
Taikanan ollessa valmista aloimme ”prässäämään” pihvejä, tällä kertaa tehtiin niin sanotusti ”äijä” kokoa, eli 250 grammaisia.
Pihvi Weberin valmistamassa ”prässissä”, jossa näkee rakenteen tiiviyden hyvin.
Valmiit pihvit odottamassa kypsennystä, koska lopputuloksen piti olla täydellinen näitä ei todellakaan kypsennetty uunissa.
Siirryimme siis Kiikoisiin grillin ääreen ja sytytimme briketit ns. piippusytyttimessä.
Tarkoitukseen sopii ainoastaan laadukkaat amerikkalaiset Royal Oakin tammi briketit.
Tässä pihvit alkukypsennys ja savustus vaiheessa, altiina miedolle lämmölle ja tammisavulle. Briketit kasattuna toiseen laitaan antamaan vain lämpöä ja savua.
Ensimmäiset pihvit etureunassa valmiina sämpylän väliin, jossa lisukkeena itse valmistettua tomaattichili -kastiketta, salaattia, tomaattia, aurajuustoa, pekonia ja hieman Poppamiehen BBQ-majoneesia.
Kenttäolosuhteissa koottu luomus näyttää tältä ja maistuu aivan taivaalliselta.

Lopputulos

Allekirjoittanut söi ylivoimaisesti elämänsä parhaan hampurilaisen Bekka´s Burgerissa, eli veljeni autotallin pihamaalla. Uskomaton makuelämys tuo tammen savu ja Hickory puun yhdistelmä. Tuohon olisi kuulemma kuulunut oikeasti cheddarjuusto, mutta auraa oli sopivasti tarjolla, niin sillä mentiin tällä kertaa. Ainakaan tälläiselle homejuuston himoystävälle tuo ei ollut ongelma.

Ongelma: Nyt ei voi enää missään syödä hampurilaista, koska vertailukohtana on tämä. Näin kävi myös kebab- tuooteiden kohdalla sen jälkeen kun oli syönyt Kebab Tellerin Saksassa Schweichin kylässä paikassa nimeltä Antalya.

Tietoa Mika 46 Articles
Olen keski-ikään ehtinyt, hyvin basic sarjan kotikokkaaja. Tosin joskus onnistunkin hyvillä ohjeilla. Tykkään maukkaasta, mutta en liian tulisesta ruoasta.