Perunamuusi, tuo arkiruokien herkku.

Meidän talouden suosikki arkiruoissa on tietysti, kuten varmasti monessa muussakin taloudessa, perunamuusi.
Tälle on kehittynyt juniorin puheissa oma nimitys ”isinmuusi”. Ja mikäänhän ei ole tietysti sen parempaa.

Helppoa ja herkullista. Mitäs tarvitaan?

– 2kg perunoita (perus ”keltainen pussi”, ei jauhoisia tahi muita erikoislaatuisia).
– Vihreää Flora-margariinia
– Maitoa (yleensä rasvatonta sattuu kaapissa olemaan)
– Suolaa
– Höyrykattila, iso peruskattila, sähkövatkain..

Ainekset on siis hyvin perinteiset ja poikkeaa yleensä kehutuista muusiresepteistä sillä ettei käytetä ”aitoa voita” tai kermaa jne.

Valmistus:
– Kuori ja pilko perunat pieniin paloihin. Heitä perunanpalat höyrykattilaan ja kattila liedelle.
– Anna perunoiden kypsyä ihan reilusti, kunnes menevät helposti paloiksi haarukalla tms. tökkiessä.

– Kun perunat on kypsiä, siirrä ne isompaan ”muussikattilaan”.
– Nakkaa florapaketista reilu nokare (2kg perunoiden kanssa helposti 1/6 osa paketista) perunoiden päälle sulamaan ja lämmitä mukillinen maitoa mikrossa.
– Muusaa perunat sähkövispilällä, lisää maitoa hiljalleen kunnes muusi saa hyvän koostumuksen.
– Lopuksi lisää suolaa oman maun mukaan, sekoita, maista, lisää suolaa / margarinia jos tarve, sekoita maista..

Valmista!

Tarjoile oman maun mukaan lisukkeiden kera. Muusin kanssahan sopii loistavasti yhteen vaikka mikä, nakit, kastikkeet, lihapullat, pihvit, what ever.

Tälläkertaa meillä paisteltiin lisukkeeksi possupihvit.
– Pihvit kuumalle pannulle, kun saa väriä molemmin puolin kaadoin pannulle purkin juustoruokakermaa, hieman suolaa ja chilisekoitusta myllyistä ja ripaus sipulijauhetta. Nämä sai hautua kannenalla perunoiden kypsymisen ja muusin valmistuksen ajan. Pannulle jäänyt neste-kerma-yhdistelmä toimi loistavasti kastikkeena.

Maistui!
Tietoa Pete 10 Articles
Hyvän ruoan ystävä, sähköasentaja, isä ja aviomies. :)