Täytettyä paprikaa ja makkaraa kiukaalla..

”Slowcooking” – Eikö se ole kaikessa hyvää?

Yksi tapa harjoittaa tuota toimintaahan on valmistaa ruokaa kiukaalla, iltapala valmistuu kätevästi samalla kun itse hikoilee päivän työt pois niskoilta.

Tänään ohjelmistossa: Juustotäytettyä suippopaprikaa ja chilisulatejuusto-wilhelmiä.
Yksi juttu mihin olen itse tätä valmistustapaa harjoittaessani kiinnittänyt huomiota, on tuo millä sen tekee. Perus foolioolioon voi kääriä makkarat mutta muutaman euron maksavat kiuaspussit ovat huomattavasti parempia tähän tarkoitukseen. Taitaapi olla pusseissa hieman erilainen pinnoite sisällä kuin normaalissa eskimossa, ei meinaan pala niin helposti kiinni.. Kauhea nälkä ja nyppiä makkarasta folionpaloja? – Ei.

Makea suippopaprika on mitä loistavin herkku täytettynä.. Grilliin, uuniin, pannulla, ja nyt kokeiltiin myös kiukaalla, ja tietysti koskenlaskijalla!

Paprikat halki yläpuolelta, itse poistin (suurimman osan) siemenistä, sisälle sopivat juustoviipaleet ja mausteita oman maun mukaan.. Suosittelen yrttejä kuten oregano ja basilika. Mustapippuri toimii myös! Nämä mukavasti, viilto ylöspäin, makkaroidenkanssa pussiin ja kiukaalle. Valmistumisprosessihan kestää melko pitkään ettei vartissa saa kuin raakaa paprikaa, kannattaa pussi nakata kiukaalle hyvissä ajoin, jos saunomista ei aio harjoittaa tuntimäärissä.

Tarkempaa ”paistoaikaa” tälle setille en osaa (vielä) suositella, tälläkertaa pussi oli kiukaalla ~tunnin tai ehkä hiukan ylikin – joka osoittautui olevan hieman liikaa. Koskenlaskija oli muuttunut melko nestemäiseksi, ja niin oli paprikakin yrittänyt kovasti 😀 Hyvää silti, ehdottomasti jatkoon, seuraavalla kerralla hiukan lyhyemmällä valmistusajalla. 5/5.

Tietoa Pete 10 Articles
Hyvän ruoan ystävä, sähköasentaja, isä ja aviomies. :)