Tutustumassa Plevnaan, siis Tampereella

Plevnan Currywurst

Olin kaverinini kanssa liikkeellä Tampereen suunnalla ja olimme sopineet etukäteen menevämme panimoravintola Plevnaan syömään. Ravintola sijaitsee vanhalla Finlaysonin alueella aivan Tampereen keskustassa.

Heti ruokalistan nähtyäni päätin valita jotakin kohdasta ”Plevnan klassikot”. Hyviä vaihtoehtoja oli useita, kaverini valitsi Aleksanterin maksapihvit, mutta itse päädyin saksalaistyyppisen ruuan ystävänä Currywurstiin.

Annoksesta oli kaksi koko pieni ja iso, päätin ottaa ison. Perinteisen näköinen currywurst annos tarjoiltiin lohkoperunoiden kera. Maku oli mitä mainioin, mutta erilainen mihin olin tottunut. Kastikeessa oli normaalin curryn lisäksi runsaasti viherpippuria, joka toi annokseen odotettua enemmän potkua. Salaattina oli maukasta raastetta.

Ruokajuomaksi valitsin ”Pikku Mustan” eli tumman tsekkityyppisen lager oluen. Päädyin tähän pitkälti sen mietouden mukaan (3,8%), sillä olimme autolla liikenteessä. Oluessa maistuu makeus, joka muodostunee käymisessä käyttämättä jääneistä sokereista.

Annoksen syötyäni hiki pukkasi otsalta ja nälkä oli siirtynyt pitkäksi aikaa, jälkikäteen ajatellen pienempi annoskin olisi varmasti riittänyt. Ensi kerralla kokeilen kyllä myös maksapihvejä tai baijerilaista.

Tietoa Mika 46 julkaisua
Olen keski-ikään ehtinyt, hyvin basic sarjan kotikokkaaja. Tosin joskus onnistunkin hyvillä ohjeilla. Tykkään maukkaasta, mutta en liian tulisesta ruoasta.