Uivan nisäkkään lihaa pihvinä

Porokesä rättärireissun kääntöpiste oli virallisesti Näätämössä. Alunperin oli tarkoitus käydä porukalla Norjan puolella, mutta virallinen osuus poistettiin koska rajanylitys ei ollut kaikille mahdollinen.

Itsellä oli molemmat rokotukset jo saatu ja vapaa liikkuminen sallittu, joten lähdin ystäväpariskunnan kyydissä käymään suomalaistaustaisessa Pokeijan kalastajakylässä. Kylä oli pikkuriikkinen mutta maisemat jäämeren rannalla upeita. Tämä kylähän sijaitsee siis Pohjois-Norjassa, Varangin vuonon rannalla. Näätämöstä sinne on matkaa noin 90 kilometriä

Jotakin piti kuitenkin syödä ja aina avoin sunnuntaina avoin paikka Citroën, ei vaan Bistroen. Lista koostui lähinnä merenelävistä ja porosta. Päätin kokeilla jotain, mitä en ole ennen syönyt. Näin ollen vaihtoehdoksi jäi joko kuningaskatkarapu jossakin muodossa tai valaan liha. Valas on käsittääkseni ainoa kokonaan vedessä elävä nisäkäs.

Päädyin valitsemaan listalta valaspihvin, lisäkkeenä annoksessa oli röstiperunaa, herkkusienikastiketta sekä puolukkavaahdoketta. Pihvi tarjoiltiin medium – kypsyisenä kysymättä. Myöhemmin tulleelta ryhmältä kysyttiin myös kypsyysaste, meiltä ei. Röstiperunat oli hauskassa ”laatta” muodossa. Sienikastike oli maukasta, mutta puolukka oli luotu muotoon, mikä sopi täydellisesti pihvin kanssa.

Jälkiruoaksi söin suklaafonduen jäätelön kera, oli erittäin hyvän makuinen.

Aterian hinta koostui seuraavasti (10 kr noin 1 €)

  • Valaan pihvi n. 340 kr
  • jälkiruoka 75 kr
  • Tuborg olut 85 kr
Bistroenin etupiha.

Kuvia Pykeijasta

Tietoa Mika 46 Articles
Olen keski-ikään ehtinyt, hyvin basic sarjan kotikokkaaja. Tosin joskus onnistunkin hyvillä ohjeilla. Tykkään maukkaasta, mutta en liian tulisesta ruoasta.